Výzva k pomoci v písecké nemocnici

27.10. 2020 20:00
Byl nám doručen tento dopis, který se snažím, co nejvěrněji reprodukovat. Jedná se o výzvu k dobrovolné činnosti každého jediného plnoletého a svéprávného jednotlivce. Nejedná se o střediskem organizovanou akci, ale myslíme si, že by měla být zveřejněna. Pokud Vás zaujme, prosím, obraťte se na vedoucí s žádostí o bližší informace.

Časy jsou zlé a nemocnice přestávají stíhat, proto se v Písku bude otvírat oddělení následné péče, kde budou různí pacienti, nejčastěji asi s covidem, ale bez vážných příznaku, nebo spíše ti, co na tom byli špatně a už jsou na tom líp, ale domu ještě nemohou.

Přesná podoba oddělení ještě asi není jistá. Každopádně nemocnice potřebuje 30 dobrovolníků, co by pracovali v tomto oddělení. Provoz by byl standartně na směny, přes den by tam bylo víc lidí, ale i v noci tam taky bude někdo potřeba. Termín nástupu taky není úplně jistý, ale červený kříž chce do 2.11. seznam lidí. Je dost možné, že bychom nastoupili už příští týden. Co se týče odměny, tak není jistá, ale asi nějaká bude, každopádně to nelze brát jako přivýdělek, ale jako dobrovolnickou činnost. Obědy bychom snad měli mít zajištěny na místě.

Vím, že spousta z vás jsou na vysokých školách a že máte povinné přednášky. V tuto chvíli bohužel nevím, zda by šlo se domluvit, že byste chodili jen určité dny, protože jiné dny musíte řešit školu. Až se tento projekt rozjede, můžu se na to zeptat. Každopádně, pokud máte zájem pomoct, zeptejte se svých vyučujících, zda by vás neuvolnili. Je stav nouze a pomoc v nemocnicích je důležitá, věřím, že vás pustí. Pokud nemáte čas nebo žaludek na to jít do nemocnice, určitě se dá pomáhat i jinak. Stále je možnost rozvážet nákupy či obědy, což zprostředkovává Charita, kde je ale potřeba podepsat dobrovolnickou smlouvu a pár dalších papírů (posílám v příloze). Buď to tam můžete odnést sami, nebo se domluvte se mnou. Připomínám, že všechna oficiální dobrovolnická pomoc je od 18 let. Pokud máte o něco z toho zájem, dejte mi vědět. A nezapomeňte to rozšířit do svých středisek a oddílů.

Autor: -administrator-