Skautské tabory 2021, 1. etapa

23.7. 2021 15:04
Prvních 14 dní z prázdnin je za námi, a tak i první turnusy skautských táborů. Několik jich muselo být zrušeno kvůli výskytu covidu-19 nebo pro jiná infekční onemocnění, jiné pro devastaci bouřkami. Na některých táborech, které vydržely a nebyly evakuovány, jsou vrstvy bahna.

Střediskový tábor skautského střediska Gáhál Písek U Hromové jedle poblíž obce Kluky naštěstí nic z toho nepostihlo. Bouřky nám odnesly 2 stany a např. zaplavily táborový sklípek. Museli jsme pokácet několik stromů, které se na podmáčeném povrchu začaly naklánět nad tábor. Nemoci se nám tentokrát kompletně vyhnuly. Můžeme říci, že jsme děti štěstěny.

Skauti a skautky vedli během táborové hry svůj boj proti silám temnot, vlčata a světlušky proží- valy události z Letopisů Narnie. Dvěma vlčatům se podařilo splnit podmínky k získání největší vlčácké trofeje- 3 bílé tesáky, podobně jedna světluška získala 3 kapky rosy. Jeden skaut a jedna skautka získali 3 orlí pera, což se každým rokem nepovede, i když zájemců je vždy mnoho. Jako každý rok jsme obě neděle na táboře měli polní mši- jsme křesťanské středisko.

Velký dík všem, kteří se na přípravě a realizaci táborového programu za letošních velmi náročných podmínek jakkoli podíleli. Jsme velmi vděčni za vstřícnost všem majitelům pozemků a lesů, kde se tábor mohl uskutečnít.

Autor: -administrator-